מקימים אתר עסקי חדש? זה מה שצריך לדעת על שרת לעסק

אם אתם מקימים אתר עסקי חדש, תצטרכו לארח אותו על גבי שרת. מה זה אומר בפועל? אילו שרתים ישנם? אילו שרתים מתאימים עבורכם? כיצד בוחרים ספק? אלה תשובות לשאלות אלה ומידע שימושי נוסף:

מה זה שרת ולמה צריך אותו

שרת הוא המחשב, אשר על גביו יימצאו כל תכני האתר שלכם. השרת יחובר לרשת האינטרנט ויגיש את דפי האתר לגולשים. לשם בחירת שרת לעסק צריך קודם כול להבין איזה סוג שרת רוצים, בהתאם  לדרישות הטכניות והאחרות משרת זה. כעקרון, ביחס למחשב שולחני ממוצע, שרת לאתרים הוא מעין מחשב חזק במיוחד, אשר כל משאביו מוקדשים למטרת הענקת שירות ללקוחותיכם, אשר גולשים לאתר.

מה השרת העדיף

ישנם סוגים רבים של שרתים. בגדול, ניתן לעשות בנושא זה סדר, על פי הנקודות הבאות: ראשית, הרכיב הבסיסי בפועל בעולם השרתים, הוא תמיד שרת פיזי. אין שרת שקיים, ללא שרת פיזי מאחורי הקלעים שלו. כאשר מדובר בשרתים עסקיים, הדבר מתבטא באופן מורכב יותר ממה שמוכר לנו ממחשבים אישיים וממה שרואים בעסקים קטנים. שרתים עסקיים לרוב מוגנים על ידי מערכות אל פסק איכותיות, מפני קפיצות מתח והפסקות חשמל. בחוות שרתים נעשה מעבר לכך שימוש בגנראטורים לשעת חירום. המידע שעליהם מגובה באופן שיטתי וקבוע, בסיוע אוטומציה רבה. תפקודם השוטף מנוטר בדרכים שונות, בכדי להבטיח פעילות רצופה ותקינה. על גבי תשתית חזקה ואמינה כזו, אפשר להתקין גם כלי וירטואליזציה, אשר יאפשרו להקים שרתים וירטואליים. אלה מעין סימולציות של שרתים פיזיים, אשר קיימות למעשה ברמת התוכנה. מדובר בגישה גמישה ביותר, אשר מאפשר בין השאר להתקין עשרות שרתים וירטואליים, על גבי שרת פיזי בודד. התשובה לשאלה מה עדיף לכם, תלויה בגורמים טכניים רבים וגם בנסיבות המיוחדות שלכם. ככלל, שרת וירטואלי הוא בחירה מצוינת לאתר ממוצע.

איך בוחרים את הספק

כיצד בוחרים את הספק המתאים ביותר עבורכם, לשכור ממנו שרת לאתר? עשויות להיות נסיבות, אשר הופכות ספק מסוים לאטרקטיבי במיוחד מההתחלה. למשל, שירות ייחודי שהוא מציע ושאתם צריכים. מיקום גיאוגרפי של השרת משפיע במידה מסוימת על תפקודו ביחס לגולשים. אם מרבית גולשיכם נמצאים בחו"ל, במיקום גיאוגרפי ממוקד מאוד, ייתכן שספק עם שרתים באותו אזור יקבל עדיפות. ולהיפך – עשויות להיות נסיבות שמייד מבהירות שספק מסוים יורד מהרשימה שלכם. לדוגמה: התייעצות עם אנשים שניסו את אותו הספק ומעידים על רמה נמוכה של שירות. מעבר לנקודות כאלה, שמקלות מבחינת סינון ספקים ראשוני, כדאי לקחת בחשבון גם: חיפוש מידע על הספק מבחינת אמינות ומוניטין, הגדרת דרישות ברורה, השוואת חבילות ומחירים ולבסוף, פשוט לנסות.

מה כלול והאם זה טוב?

מה השירות כולל ומאחר שזו התנסות ראשונה עבורכם בשרתי אתרים, איך אפשר לדעת שמקבלים שירות טוב?

ראשית, אמורה להיות אפשרות קלה וברורה, לבחור מה אתם שוכרים מהספק ולהבין את העלות. כאשר התחלתם להשתמש בשירות, האינטראקציה עם המערכת תתבצע דרך ממשק, שאמור להיות פשוט להבנה ולשימוש. זאת, גם למתחילים ללא ניסיון קודם או הדרכה. במצבים שבהם משהו לא מובן, תקבלו אינדיקציה נוספת על איכות השירות, בכך שתוכלו להתרשם מתפקוד התמיכה של הספק. האם אתם מקבלים מענה זריז וענייני, לסיבוכים טכניים שונים? הספקים מציעים בדרך כלל מבחר שירותי עזר משלימים, בתחומים כמו גיבוי או אבטחה וכמובן תמיכה מורחבת בתשלום.

לסיכום

בחירת שרת עבור אתר עסקי איננה דבר מסובך מדי. לאחר שתעשו זאת פעם אחת, ההמשך בוודאי יהיה קל יותר.