תפריט ערב שישי: מנות מפנקות ומפתיעות לכל המשפחה

תפריט ערב שישי בדרך כלל כולל את המנות המפנקות ביותר. אם אתם מחפשים את המתכונים הכי מומלצים לערב שישי, או רעיונות והשראה להכנת הארוחה, השורות הבאות עבורכם. הנה כל מה שצריך לדעת רגע לפני שמדליקים את האש ומעמידים סירים.

המטבח הישראלי הוא מעין קיבוץ גלויות, שכולל בתוכו שלל ריחות וניחוחות, תבלינים וטעמים, חומרי גלם שונים וטכניקות בישול מגוונות. אין ספק, המטבח הישראלי הוא אחד מהמטבחים המגוונים ביותר בעולם. ובישראל כמו בישראל, ארוחת השבת היא החשובה ביותר. הנה מתכוני שבת מומלצים, שילובים של מאכלים שהולכים ביחד, תוספות מומלצות לשבת ועוד. נתחיל עם העיקריות, מנות בשר מומלצות לערב שישי, מה הולך עם מה? מה מומלץ ומה פחות?

ארוחה בשרית לשישי או צמחונית? להכיר את קהל הסועדים

רגע לפני שאתם מעמידים סירים על האש, חשבתם איך עומדת להראות ארוחת השישי? אם אתם רוצים לבשל מנות בשר עשירות, כדי לבחור בנתחים מובחרים, כמו נתחי הבשר של "מעדני גורמה" המוכרים בכל מטבח. אם אתם מכינים ארוחה צמחונית, יש לכם אופציות אחרות כמו טופו מבושל או מטוגן, מאפי גבינות ועוד.

מי שכן אוהב בשר, לא יכול לוותר על הקציצות של ערב שישי. אחת המנות המומלצות ביותר לערב שישי היא קציצת הבשר, שניתן לבשל בסיר אחד יחד עם אורז. מאחר שהמתכון משתנה ממטבח למטבח, בואו נעבור רק על כללי הבסיס של הכנת מנה זו.

כיצד נכין קציצות בשר עם אורז לערב שישי?

מבלי לסבך יותר מדי את העניין, בהחלט אפשר לציין שיש כמה כללי יסוד להכנת המנה הזו. קודם כל והכי חשוב, כל מנת קציצות מתחילה עם טיגון בצל ושום. את הבצל תטגנו קודם, והשום יצריך טיגון ממש קצרצר. זאת, מכיוון ששום נשרף מהר יותר מהבצל. לאחר מכן, את יכולים להוסיף ירקות שונים שתחתכו, עשבי תיבול, תיבול ולבסוף, את האורז והבשר.

זהו הסדר הנכון על פי שפים רבים, אבל לא חובה לטגן את התיבול ועשבי התיבול. בפועל, טבחים רבים נוטים להוסיף את עשבי התיבול לקראת סוף התהליך של הבישול (לא של הטיגון). באופן זה, יהיה אפשרי להנות מעשבי התיבול כאשר הם עדיין טריים ולא עייפים מהבישול.

תפריט ערב שישי: מנות מפנקות ומפתיעות לכל המשפחה

מנות דגים מומלצות לערב שישי

בין אם אתם מכינים דגים בתנור, דגים בטיגון או דגים בבישול, חשוב לא לייבש את הדג ולהוציא אותו עסיסי. דגים זה מטבח בהחלט רחב, בו יש לכם אופציות נפלאות ורבות. מעדיפים דגים מסוימים? כדאי לבדוק מראש אילו דגים הסועדים אוהבים.

אם אתם אוהבים סלמון למשל, תוכלו להכין אותו בתנור די בקלות. השרו את הדג במרינדה לקבלת טעמים. זה מונע מהדג להתייבש וגם נותן לו את הטעם המעולה של המרינדה. עוד כדאי לדעת, מומלץ להשרות את הסלמון במים לפני שהוא נכנס לתנור. זה מסייע להפחית את טעמי ה"דג". את הדג הכניסו לתנור עם מעט מלח, ואפו ב-200 מעלות למשך כחצי שעה.

בטטות בתנור ותפו"א אפויים לערב שישי

בתור תוספת למנות בשריות, בטטות ותפו"א בתנור הם תמיד רעיון מעולה. העשייה של אלו לא מצריכה הרבה זמן, ותוכלו להגיע לטעמים מיוחדים בעזרת התיבול הנכון. אם אתם פחות בקטע של תפו"א, אתם יכולים להכין ירקות אחרים בתנור. תוכלו להשתמש בקישואים, גזר, חצילים ועוד. ולגבי החצילים, יהיה רעיון נפלא דווקא להעביר אותם תהליך של קלייה. הכינו רוטב שעשוי משמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש וצמחי תבלין לפי הטעם, וטבלו את הירקות מכל הכיוונים. אפו על 200 מעלת לכחצי שעה.

אם אתם פחות חסידים של ירקות, אתם יכולים להכין מגוון סלטים כמו סלט כרוב, סלט מיונז ותפו"א, סלט כרוב ושומר, סלטי חצילים ועוד. בשורה התחתונה, הסלטים האלו בדרך כלל משתנים ממטבח למטבח ומעדה לעדה.