הרהורים על מינימליזם: מדוע הוא הפך לסגנון חיים מבוקש כל כך?

למרות שבישראל קיימת תרבות צריכה משגשגת, ולמרות שמידי יום פוקדים את הקניונים אלפי צרכנים – טוב לדעת שיש מי שמאמינים שפחות זה יותר, כלומר מי שבוחרים לחיות את חייהם באופן מינימלי.

יש מי שיקראו לזה אורח חיים חסכני ויש מי שירימו גבה, אולם מדובר בסגנון חיים שמושך אליו יותר ויותר אנשים מידי יום. הגיע הזמן לדבר על מינימליזם.

מינימליזם – קווים לדמותו

לפני שנדון בנושא לעומקו, חשוב לומר שאורח חיים מינימליסטי ניתן לפרש בכמה דרכים. יש מינימליסטים שיגידו שהם צורכים כמה שפחות מוצרים חומריים, ולו כי תרבות הצריכה אינה קורצת להם, ויש מי שיגידו שהם בוחרים לחיות חיים פשוטים מבחירה. הם בוחרים בפשטות, ולא בהכרח בזול או בחסכוני. למעשה מדובר בתפיסת עולם מאוד ייחודית, שרבים מעידים כי היא עשויה להוביל לאושר, שביעות רצון ושלווה נפשית.

כיום יש לא מעט מידע ברשת על הנושא, ואף תוכלו למצוא כמה וכמה קהילות ברשת החברתית "פייסבוק", בהן תמצאו אנשים שחיים את אורח החיים המינימלי, אנשים ששואפים לכך ואנשים שמתעניינים בנושא אך עדיין חוששים לבצע את הצעד הראשון.

מדוע מדובר בנושא כל כך פופולארי?

ובכן, ראשית, אורח חיים מינימליסטי, הוא בין היתר גם מאוד חסכוני. הוא גורם לנו לרכוש רק את הפריטים שאנו באמת זקוקים להם ובכך מאפשר לנו לא להישאב לתרבות הצריכה וקצב החיים המודרני. קחו למשל את פרויקט 333, שמטרתו לייצר ארון מינימליסטי בו בכל עונה (3 חודשים) יהיו לנו 33 פריטים בלבד, וכן זה כולל גם אקססוריז. לא מעט נשים וגברים הצטרפו לאתגר, וגילו שהשד לא כזה נורא, הרי ממילא יש לנו כל כך הרבה פריטים בארון, וכמעט בכל יום לא מוצאים מה ללבוש. ובכן בפרויקט זה, המטרה היא לבנות מגוון אאוטפיטים באמצעות 33 פריטים, שאת כולם תלבשו – מה שהופך את הארון שלכם לשימושי ופרקטי הרבה יותר.

כיצד הופכים למינימליסטים?

ראשית משנים את קו המחשבה. לא כל מוצר הוא בהכרח נחוץ ולא כל פריט עשוי לגרום לנו לאושר. לאחר מכן, כדאי להתחיל לצמצם את כמות הפריטים שיש ברשותכם, כשהמטרה היא לשמור רק את הפריטים שמשמחים אתכם, וכמובן את אלה הנחוצים לכם.

פה נעצור לציין שיש לא מעט מדריכים יעילים שיסייעו לכם לסדר את מגוון הפריטים שבביתכם, כשבין היתר מומלץ לקרוא את הספר "סוד הקסם היפני" של מארי קונדו, או לצפות בסדרה שלה בנטפליקס. אין ספק שזה יעורר בכם השראה, ויאפשר לכם לפצוח בתהליך לסידור הבית – גם אם בסופו לא תבחרו באורח החיים המינימליסטי.

חשוב לומר שיש כמה וכמה סוגים של מינימליזם, ואין צורך להיות קיצוניים, אלא שניתן לאמץ רק חלק מאורח החיים המינימליסטי, וזה כמובן בהתאם לצרכים ולרצון שלכם.

 

שנסכם? מינימליזם הוא אורח חיים ייחודי שהפך לפופולארי ומבוקש בקרב רבים. יש מי שמיישמים אותו באופן מלא, יש מי שבוחרים ליישם רק חלק ממנו ויש מי שמעדיפים לתמוך, אבל לא לקחת בו חלק פעיל. בין אם תבחרו להיות מינימליסטים ובין אם לא – טוב להכיר את הטרנד ולדעת שיש פתרון לתרבות הצריכה ולקצב החיים המודרני.