סלטים לשבת: 4 סלטים מוצלחים וקלים להכנה

סלטים לשבת: 4 סלטים מוצלחים וקלים להכנה

כשסוף השבוע מגיע, אנחנו יודעים שלצד המנוחה, יש גם לא מעט אוכל, החל מסלטים, דרך מנות עיקריות ועד לקינוחים ייחודיים. זה בהחלט לא מפתיע שיום השבת נחשב ליום משפחתי, ולו בשל ארוחות השבת המשפחתיות שמאפיינות אותו. בלא מעט בתים, רבים טורחים במהלך בוקר שישי על מנת להכין את ארוחת השבת המושלמת, כשבין היתר מושקעת מחשבה מרובה בסלטים שיוגשו לשולחן. כדי שלא תעבדו קשה מידי, ריכזנו 4 מתכונים לסלטים מוצלחים ומאוד ידידותיים להכנה, כך שניתן להכין אותם בקלות, וליהנות מחוויה קולינרית ייחודית. שנתחיל?

סלט בטטה ועדשים

קשה לדבר על סלטים מיוחדים לשבת, מבלי להזכיר את סלט הבטטה והעדשים. מדובר בסלט שנראה מורכב ומיוחד, אך למעשה זו מנה מאוד פשוטה להכנה.

מצרכים: 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות, חצי כוס עדשים (רצוי שחורות, אך ניתן להשתמש בכל סוג), עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, סילאן, שמן זית, לימון, שום ומלח.

אופן ההכנה: את קוביות הבטטה יש להכניס לתנור לחום של 180 מעלות עד לריכוך. במקביל מבשלים את העדשים היטב. לאחר מכן, ניתן להניח את העדשים והבטטות בקערה גדולה, ולהוסיף את עלי הפטרוזיליה והכוסברה שקצצתם מבעוד מועד. בשלב זה נעבור להכין את הרוטב של הסלט, זאת באמצעות ערבוב של כף סילאן, כף שמן זית, כף לימון, ומעט שום ומלח. יש לשפוך את הרוטב לקערה ולערבב היטב.

סלט חצילים בטחינה

אם אתם מבקשים סלט לשבת, אך מעוניינים בסלט קלאסי, פשוט ומשובח, הרי שהפתרון טמון בחצילים. כדי להכין סלט חצילים בטחינה יש צורך בשני חצילים גדולים, 10 כפות טחינה גולמית, 5 כפות מיץ לימון, שום קצוץ, חצי כפית כמון ומעט מלח.

את החצילים הכניסו לתנור כשהם שלמים, בחום של 220 מעלות. שימו לב יש לחורר אותם מעט בטרם האפיה. במקביל, הכינו את הטחינה, כשיש לערבב את הטחינה הגולמית עם הלימון, השום, הכמון והמלח, וכמובן יש להוסיף מעט מים עד לקבלת מרקם אחיד. עם תום האפייה, הוציאו את תכולת החצילים והעבירו לקערה (ללא הקליפה כמובן), ולבסוף, הוסיפו את הטחינה וערבבו היטב.

סלט חסה בתיבול ייחודי

לרוב, נהוג להכין סלט חסה בתיבול מלח ולימון, אך מי שמבקש לייחד את הסלט, וודאי ישמח לשמוע שזה בהחלט אפשרי. כדי להכין את הסלט יש צורך ברצועות חסה שטופות, פטריות טריות חתוכות, בצל טרי חתוך לרצועות וניתן להוסיף גם עגבניות שרי. שנעבור לרוטב? כף סילאן, כף רוטב סויה, כף חומץ בלסמי וכף רוטב טריאקי מהווים את הבסיס, ואליו יש להוסיף מעט לימון ומלח. כמובן שתוכלו לשחק עם הכמויות וליצור את טעם הרוטב האידיאלי ביותר בעבורכם.

סלט צנוניות

נכון, מדובר באחד הסלטים המיוחדים ביותר לשבת, ולו כי סלט צנוניות אינו מופיע בדרך כלל בארוחות משפחתיות (אלא אם כן אתם חובבי צנוניות מושבעים). יחד עם זה, אין ספק שזה סלט נהדר שמוסיף ייחודיות לשולחן השבת.

באמצעות 20 צנוניות קטנות, עלי חסה חתוכים לרצועות קטנות ועלי פטרוזיליה קצוצים, ניתן להכין את בסיס הסלט, כשתוכלו לחתוך את הצנוניות לעיגולים או לרצועות דקות. עבור התיבול נצטרך שמן זית, מיץ לימון, פלפל ומלח. נשמע פשוט, נכון? כמה פשוט, ככה טעים.

 

כל אחד מאיתנו רוצה לערוך את שולחן השבת במלוא תפארתו, ולהגיש שלל סלטים מיוחדים לשבת. ובכן, זה אפשרי, ואפילו לא מצריך עבודה מרובה. ניתן לשלב את הילדים במהלך ההכנה ואפילו להכין את הסלטים כבר מיום חמישי. שבת שלום!