מה מפריע לנו לישון טוב בלילה?

בעידן המודרני, כמעט כל אחד סובל במידה מסוימת מהפרעות בשינה אשר משפיעות באופן משמעותי על איכות חיינו. מחקרים מצאו כי הסיבות להפרעות בשינה הן רחבות, ואנחנו כאן כדי להציג אותן כמו גם את הדרכים בהן תוכלו להיעזר, לצורך שינה עמוקה ונטולת הפרעות.

הפרעות שינה: בעיה רפואית אשר משפיעה על חלקים גדולים באוכלוסייה

אם בעבר שינה לא טובה בלילה לא קיבלה התייחסות, כיום מחקרים מציגים באופן ברור ממצאים המוכיחים קשר הדוק בין איכות השינה לבין איכות החיים. כאשר אנחנו לא ישנים טוב, זה משפיע על כל מערכות הגוף ובהתאם לכך תחושת העייפות עלולה להוביל לבעיות ריכוז, עצבנות ואפילו חרדה ודיכאון. בעידן שבו רבים מאיתנו מתמודדים עם  אתגרים בחיי היום יום, לא מעט מתקשים להירדם או ישנים בצורה שאינה רציפה. חשוב להבין כי שינה היא חיונית לאיכות חיינו ולבריאותנו, ולכן ההמלצה הגורפת מצד מומחים היא לישון לפחות בין 7-8 שעות בלילה. הסיבות להפרעות בשינה הן רבות: מחשבות טורדניות, חשיפה ממושכת למסכים המקשה על הפרשה של הורמונים המעודדים את תהליך ההירדמות.  רבים אינם מודעים לעובדה כי כריות הן חלק בלתי נפרד משינה טובה, ולכן אם אתם מתקשים להירדם – זה הזמן לסגל לעצמכם הרגלים חדשים, כפי שנסביר כעת.

מה מפריע לנו לישון טוב בלילה

כיצד תוכלו לישון טוב יותר בלילה?

ראשית כל, חשוב לבחון את המיטה והכריות שלכם. כאשר מבצעים רכישה של כרית, נדרש חברה מקצועית אשר מתמחה בתחום ומספקת כריות בהתאמה אישית, בהתאם לדרגת הקשיחות הרצויה ובהתאמה מוחלטת לצרכים שלכם. שימו לב כי הכרית שלכם צריכה להתאים לתנוחת השינה, ולכן אם אתם לדוגמה ישנים על הגב, בחרו בכרית מוצקה ורחבה. בחנויות המתמחות ניתן למצוא לא מעט סוגים של כריות, ולכן מומלץ להתנסות לפחות בשלושה סוגים, כך שתוכלו לבחור את הטובה ביותר בעבורכם ביותר. שימו לב כי במידה ואתם סובלים מכאבי גב וצוואר, ההמלצה היא לבצע רכישה של כרית קשיחה אשר מאפשרת תמיכה מלאה לצוואר ולגב, כך שתוכלו להעניק מקסימום של תמיכה לראש. נוסף לכך, הקפידו לבצע רכישה של מזרן איכותי המותאם למבנה הגוף. ניתן לבצע רכישה של מזרן עם נקודות לחץ המאפשרות לקבל איכות שינה משופרת, בשל איזון הנוצר באזור הכתפיים, גב ושכמות. הקפידו לישון עם מצעים איכותיים מבד נושם, כמו גם להחליף אותם בכל שבוע – לצורך יצירת מרחב נעים ומזמין.

טיפים נוספים לשינה טובה ואיכותית

לפני השינה, הקפידו לסגור את הטלוויזיה ומכשיר הסלולרי ולהחשיך את החדר, משום שאור המכשירים יכול לפגוע באיכות השינה. נוסף לכך, ארוחה כבדה עלולה להוביל לבעיות שינה, ולכן הקפידו על ארוחה קלילה לפחות שלוש שעות לפני כניסה למיטה.  בכדי להירדם, נסו לתרגל תרגילי נשימה, מדיטציה להירדמות כמו גם להאזין למוזיקה מרגיעה, לצורך שינה ערבה וטובה.