ספק אינטרנט ביתי, לא שונה הרבה מחברת החשמל או מהחברה שמספקת לכם את המים לבית. מדובר בשרות תשתית חשוב ביותר כיום. אלה שמונה טיפים, שיסייעו לכם לבחור ספק כזה היטב:
להתמצא במונחים
במהלך התהליך, ייתכן שתיתקלו במונחים שלא מוכרים לך. אלה עשויים להיות מונחים מתחום חבילות האינטרנט (דוגמת בנדל) או מונחים טכניים. למשל – יש נתב, ראוטר ויש את המונח הוותיק מודם – האם כל המונחים אומרים את אותו הדבר?
להתעדכן בחדשות
כדאי להתעדכן בחדשות בתחום התקשורת, גם לגבי הספקים שבהם אתם מתעניינים וגם בכלל. הדבר מומלץ תמיד עבור לקוחות שרותי אינטרנט, אך במיוחד לקראת בחירת ספק אינטרנט. לדוגמה: כדאי להכיר את ההפרדה בין ספק תשתית לבין ספק אינטרנט (ספק אינטרנט Itc למשל). הוא נושא שיש בו במשך השנים האחרונות התפתחויות רבות. בשנת 2022 ההפרדה אמורה להתבטל מבחינת משתמשי אינטרנט ביתיים. זה הוא שינוי משמעותי מאוד.
השוו חבילות
כמובן, הבחירה תהיה לבסוף לא רק בספק אינטרנט, אלא גם בחבילה אחת ספציפית שהוא מציע. אצל ספקים איכותיים דוגמת ספק itc, תמצאו מבחר חבילות לשימושכם. השוואת החבילות של הספקים השונים, עשויה לסייע להתמקד באופן מהיר, ברשימה מצומצמת יותר של ספקים שמתאימים לכם.
בדקו את המחיר בחוכמה
החוכמה עם חבילות אינטרנט, היא לא בהכרח לבחור את החבילה המהירה או רבת התכונות מכולן. החשוב הוא, לבחור בחבילה שמתאימה לכם ביותר. מחד, החבילה אמורה להספיק לצרכים השוטפים שיש לכם מבחינת גלישה באינטרנט. מאידך, היא צריכה להיות מספיקה, גם עבור מצבים מיוחדים – למשל מצב שבו כמה אנשים באותו בית, גולשים במקביל ובצורות שמעמיסות מאוד על החיבור. למשל שימוש בסרטונים, משחקי מחשב או הורדות קבצים גדולים. כך שצריך שיהיה מרווח בטחון מסוים. עם זאת, ההבדלים הקטנים האלה, מתבטאים לבסוף גם במחיר. כך שצריך לבחור בחוכמה.
לבדוק מה עוד מציעים
מה עוד החברה מציעה? מה כלול בחבילה ומה בתוספת תשלום? אצל חברת itc למשל, תמצאו שירותים מיוחדים דוגמת "בקרת הורים" ושרותי אבטחה משלימים. שירותים משלימים כאלה, ניתן כמובן להשיג גם ממקורות אחרים – שירותי אינטרנט שונים, הורדת אפליקציות לסמארטפון או תוכנות למחשב. אבל אם יש באפשרותכם לצרוך שירותים איכותיים כאלה מאותו ספק שממנו צורכים את חיבור האינטרנט, מה טוב. כך תצמצמו אינטראקציה עם ספקים. לכן, כדאי בכל מקרה לעבור על אתר הספק ולדבר עם נציגיו ולשאול מה עוד זמין.
לחפש על כל ספק
חשוב כמובן ומומלץ, לחפש באינטרנט מידע על כל ספק שאתם לא מכירים. נסו גם להגביל את החיפוש לתוצאות חיפוש מהשנה האחרונה וגם מהחודש האחרון. ייתכן שתמצאו כך מידע מעניין, גם מבחינת ביקורות וגם מבחינת חדשות לגבי אותו ספק.
לקחת ביקורות בעירבון מוגבל
בכל מקרה של קריאת ביקורות, חשוב לקחת אותן בעירבון מוגבל. עשויות להיות ביקורות מוגזמות מסיבות שונות ולכן מומלץ לנסות לקלוט מידע קונקרטי ככל שיש, שחוזר מביקורות רבות. האם למשל, רבים מתלוננים על תקלות מאותו סוג? על ניתוקים?
להכיר אישית
מבחינת השרות, כדאי וחשוב להתרשם מהאינטראקציה הישירה שלכם עם החברה. מהם זמני ההמתנה אצלם למענה? עד כמה נציגי החברה אדיבים ומקצועיים? האם ועד כמה יעילה התגובה שלהם באימייל? בטלפון?
לסיכום
תהליך בחירת ספק אינטרנט ביתי לא צריך להיות מסובך מדי. מדובר בשרות פשוט יחסית מבחינת הצרכן, וותיק ומוכר. בעזרת טיפים אלה ונוספים, הוא יהיה אפילו עוד יותר קל.